Kinderen en jongeren

Hier lees je meer informatie over de mindfulnesstraining voor kinderen en jongeren. Er zijn inmiddels al veel kinderen en jongeren die de training ‘Aandacht werkt’ hebben gevolgd.

Ben je benieuwd of het wat voor jou is?

Herken je één van de volgende dingen:

  • Je hebt het vaak druk en kan moeilijk tot rust komen
  • Je kunt niet slapen omdat er nog van alles door je hoofd spookt
  • Je bent snel afgeleid en je kunt je niet altijd goed concentreren op school
  • Je bent snel boos/angstig of verdrietig terwijl je dit helemaal niet wilt
  • Je vindt het moeilijk om te zeggen wat je voelt, denkt of wilt
  • Je denkt regelmatig: “dit kan ik niet
  • Je maakt je zorgen over wat anderen van je vinden

Wat doen we tijdens de training en wat kun je ervan leren?
We doen verschillende bewegings-, ademhalings- en yoga-oefeningen. Met deze oefeningen leer je beter voelen hoe het met je binnenwereld  is. We bedoelen hiermee wat je voelt in je lijf, waar je dit voelt en wat dit met je doet. Je maakt kennis met de ‘piekerfabriek’ en je leert ‘stilzitten als een kikker’. Zo leer je je ook beter concentreren en dingen ‘met aandacht’ te doen.

Verder hebben we het over gedachten; wat zijn gedachten eigenlijk en wat doen ze met jou? Je leert dat je niet meteen hoeft te reageren op gedachten en gevoelens. Als je ze opmerkt en er aandacht aan schenkt, dan geeft dit een stukje rust.

Ook leer je jezelf beter begrijpen en hierdoor kun je aardiger zijn voor jezelf, maar ook aardiger zijn voor de ander. En als je even wilt stoppen met waar je mee bezig bent dan leer je hiervoor jouw ‘pauzeknop’ te gebruiken.

Is het iets voor jou?
Dan kun je een mindfulness training komen volgen! Er zal in kleine groepen van maximaal 8 kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd getraind worden. In totaal trainen we 8 keer. Thuis oefen je ongeveer 10 minuten per dag  alleen of samen met bijvoorbeeld één van je ouders. Het is ook mogelijk om individueel een training te volgen.

130804 meditatie